Adidas Meet & Eat

The Meet & Eat is the connecting building between the north and south Adidas campuses.

The design of the building is based upon the engagement of two dynamic areas. The underlying diagrammatic structure interwoven both the floor plan layout and the vertical appearance of the building. The structure of the building thus responds to its position in the centre of a further development phase of the World of Sports. It takes a forward-looking central mediating role in the transition region between the retail public areas of the south campus and the staff areas of the northern campus grounds.

This design uses the natural topography of the site and links the accessibilities of Eat areas on the ground floor accessible with the adjacent landscape. By the permeable facade system achieves a gradual connection of indoor and outdoor areas. The landscape flows through the public and highly frequented areas of the building and ensures an unobstructed throughway and use by the employees of Adidas.

Project team: B+G Ingenieure Bollinger und Grohmann GmbH

Data

Year: 2014
Location: Herzogenaurach, Germany
Typology: conference and campus canteen
Built Area: 14.700,00m²
Status: invited competition entry
Client: ADIDAS Group
BE ARCHITECTURE